Szálláshelyek - Harkány
Szállás Harkány környékén

Nevezetességek Harkány környékén

Harkányi Katolikus Templom (Harkány távolság: 0.1 km)

Harkányban a Katolikus templom az Ady Endre utcában található, modern képzőművészeti alkotások díszítik. Az 1990-es években épült, külső falán tűzzománc képek jelenítik meg Jézus szenvedéstörténetét, a templomkertben folytatódva pedig a magyar történelem kiváló személyiségeit és jeles eseményeit.

Zsigmondy sétány - Harkány (Harkány távolság: 0.2 km)

Harkány gyógyfürdője mellett, a hatalmas ősparkban található a Zsigmondy sétány, amelyen képzőművészeti alkotások székes skálája és kényelmes padok várják az erre sétáló látogatókat.
Itt található a Harka-kút, amely a harkányi víz legendáját idézi, és értékes Zsolnay alapanyagból készült.

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő (Harkány távolság: 0.3 km)

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő alkáli- hidrogén karbonátos- kénes gyógyvizzel, 13,5 hektáros ősparkkal, közel 8 ezer négyzetméter vízfelülettel várja vendégeit. A gyógyfürdőben egy teljesen fedett, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence található. A bőrgyógyászok kiváló eredményeket érnek el itt a pikkely-sömör kezelésében. A strandfürdő sport uszodával, lepke medencével és gyerek medencével, a főszezonban csúszdával várja a víz szerelmeseit. Szauna, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázs szalon is rendelkezésre áll, az ún. látványfürdőben, amely különböző rendezvények helyszíneként is szolgálhat.

Siklósi Vár (Harkány távolság: 5.2 km)

Siklósi Vár Siklós városa az Alföld legdélebbi kiszögellésén található, Baranya megyében, a Villányi-hegységtől délre, a Harkány-Nyárádi síkon. A Siklósi Vár Magyarország egyik legépebben megmaradt várkastélya. A XIII. század második felében épült, de a későbbi bővítések és átépítések nyomán ma inkább XVIII. századi külsőt mutat. A román stílustól a barokkig őriz építészeti jegyeket, gyönyörű gótikus emlékekkel.
A palota termeiben ma börtönmúzeum, kőtár, képzőművészeti kiállítások, valamint a pécsi kesztyűgyártás történetét bemutató vármúzeum található. Egész évben látogatható. A várban Vinotéka is található, amely a Villány-Siklósi borvidék másfél tucat neves borászának borait mutatja be és árulja. Előzetes bejelentkezéssel borkóstolás rendezhető. A várban színházi estek, koncertek és egyéb programok várják látogatóikat.

Batthyány-pince - Villánykövesd (Harkány távolság: 16.9 km)

Batthyány-pince - Villánykövesd Villánykövesd a Siklósi kistérségben található, Baranya megyében, Villánytól nyugatra. Az Árpád-kori település legfőbb látványossága a két szintben meghúzódó pincesor.
A Batthyány-pince 1754-ben épült, olasz templomépítő mesterek keze munkáját dicséri. Barokk stílusú föld alatti katedrálishoz hasonlít. A míves kidolgozású belső tér hatalmas fahordóknak ad otthont, amelyek mintegy négyezer hektoliter bort tudnak tárolni. Itt rendezik meg évente az Európai Bordalfesztivál nyitóünnepségét.

Villányi Pincesor (Harkány távolság: 18.5 km)

Villány pincesora alatt általában a fő utcára néző, két sorban elhelyezkedő pincék sorát értjük, bár a város déli részén is találhatók pincék. A nagyobb borászatok az önálló pince mellett saját feldolgozóval is rendelkeznek, de a pincesor hagyományos bortárolókat is rejt. Jó időben a pincesor a társasági élet központjává válik, sokan felkeresik a magas színvonalú kiszolgálást nyújtó vendéglátóhelyeket. A pincesoron található a Polgár Pincészet, amelynek tulajdonosát, Polgár Zoltánt 1996-ban az Év Bortermelőjévé választották.

Villányi Pincesor (Harkány távolság: 19 km)

Villányi Pincesor Villány Magyarország déli határvidékén, Baranya megyében, a Villány-hegységtől keletre elhelyezkedő nagy múltú város. Pécs városától délre található. A terület klímájában mediterrán hatás érvényesül, nagyon magas a napsütéses órák száma. A kedvező adottságokból adódóan a déli kitettségű villányi lankákon a szőlőművelés eredete feltehetően egészen a keltákig nyúlik vissza, de a rómaiakig biztosan. Villány 1997-ben egy nemzetközi zsűritől megkapta a �Szőlő és bor városa� címet.
A Villányi Pincesor a borturisták kedvelt célpontja. Nagyobb borászatok modern pincéi és feldolgozói éppúgy megtalálhatók itt, mint a hagyományos bortárolók. A pincék színvonalas kiszolgálással, kiváló bor- és azokhoz illő ételkínálattal várják vendégeiket. Szép időben a pincesor a társasági élet központjává válik. Bormúzeum is található itt, valamikori dézsmapincében tekinthetők meg a régi borászat eszközei és hagyományai.

Széchenyi tér - Pécs (Harkány távolság: 19.9 km)

Széchenyi tér - Pécs Pécs városa Magyarország déli határvidékén található, Baranya megyében. Földrajzi helyzete klimatikus szempontból rendkívül kedvező, a fülledt nyári napokon a Mecsek lankáin található erdők felől érkező légáramlás tisztítja és hűti a levegőt. Történelmi és kulturális szempontból is igen gazdag város, látnivalói és rendezvényei sok turistát vonzanak.
A Széchenyi teret Pécs szívének is nevezik. Itt található a város jelképének számító dzsámi, amelyet történelmi épületek vesznek körül. A tér kövezetének érdekessége, hogy a Mecsekben fellelhető szinte összes kőzet fellelhető benne. A tér nevezetes épületei közé tartozik a Városháza, a Művészetek és Irodalom Háza (az Elefántos ház), az Irgalmasok temploma, előterében Zsolnay Vilmos eozinmázas emlékkútjával, valamint a Nádor szálloda, a Nagy Lajos gimnázium, a Pécsi Takarékpénztár Zsolnay-kerámiával díszített székháza és a Pécsi Galéria.

Pécs - Ókeresztény Sírkamrák (Harkány távolság: 20 km)

A Mecsek alján található Pécs városa történelmi múltra tekint vissza. A kelta és pannon törzsek lakta vidéken a rómaiak alapítottak várost, ahol aztán István király 1009-ben püspökséget létesített. A középkori Pécset Janus Pannonius püspök tette Magyarország kulturális és művészeti életének központjává. A 150 éves török hódoltság egyedi épületekkel gazdagította a várost. A történelmi időkre és a gazdag kulturális örökségre számos műemlék emlékeztet.
Az Ókeresztény Sírkamrák a Dóm-tér alatt találhatók, a Cella Septichora Látogatóközpont bejáratán keresztül közelíthetők meg. További műemlékek Pécsett: Hétkaréjos templom, Háromkaréjos templom (mindkettő a IV. századból); Gázi Kászim pasa dzsámija, Jakováni Hasszán dzsámija, Memi pasa fürdője, Ferhád pasa dzsámija és Idrisz Baba türbéje a török időkből; Egyetemi könyvtár, Kálvária, Szent-Péter Bazilika, Püspöki palota, Zsolnay kút, Zsinagóga. További látnivalók: Széchenyi tér, Hungaricum ház, Pécsi Állatkert, Magasház, Szerelmesek lakatjai, valamint a Tv-torony és kilátó.

Pécs - Múzeum Utca (Harkány távolság: 20.1 km)

Pécs városa Magyarország délnyugati szélén található, a Mecsek hegység déli lábánál. Barátságos éghajlata és szépen gondozott kertjei mediterrán hangulatot kölcsönöznek a történelmi és kulturális szempontból is kiemelkedő jelentőségű városnak. A várost Sopianae néven a rómaiak alakították a második században. A IV. századra tartományi székhellyé vált, és a korai kereszténység jelentős központjává.
Pécsett számos múzeum várja a történelem és a kultúra iránt érdeklődő látogatókat: Bányászati múzeum, Dómmúzeum és kőtár, Zsolnay Múzeum, Csontváry Múzeum, Vasarely Múzeum, Janus Pannonius Múzeum, Modern Magyar Képtár, Művészetek Háza, Martyn Ferenc Galéria, Néprajzi kiállítás, Pécsi Galéria, Pécsi Kisgaléria, PTF Egyetemtörténeti Múzeum, Régészeti kiállítás, Természettudományi Múzeum, Helytörténeti Múzeum, Postapalota, Nemes Endre Múzeum, Szerecsen Múzeumpatika. A Káptalan utcát múzeum utcának is nevezik, mert az épületek nagy többsége múzeum.

Pécsi Állatkert (Harkány távolság: 21.4 km)

Pécs városa a Mecsek hegy lábánál található, Magyarország déli határvidékén. Magyarország ötödik legnagyobb városa, Baranya megye székhelye. Földrajzi helyzete klimatikus szempontból rendkívül kedvező. Fülledt nyári napokon északról érkező hegyi légáramlás tisztítja és hűti a levegőt. A város környékén nagy kiterjedésű erdők találhatók.
A pécsi Állatkert a Mecsek oldalában, a Misinán található. Mintegy 100 állatfajnak 400 egyede él itt, természetes élőhelyéhez hasonló környezetben. A gyerekek örömére az állatkertben állatsimogató és lilliputi falu is működik, a világ legkisebb pónilovaival és a falusi életet idéző interaktív játékokkal. Az állatkert az év nagy részében mindennap, télen csak szombat-vasárnap látogatható.

MecseXtrém Park (Harkány távolság: 25.1 km)

A MecseXtrém Park Árpádtetőn található, Pécs városától 2 kilométerre, a 66-os számú főút mellett. Kalandkedvelő látogatóinak nagy örömére található itt 25 kocsis erdei bobpálya, 45 elemből álló alpesi kötélpark, a vakok tipikus élethelyzeteit bemutató interaktív Láthatatlan kiállítás, erdei quad és terepbuggy, quad ügyességi pálya, tiroli csúszópálya, 8 méter magas verseny mászófal, mountain bike pálya, ugróasztalok, valamint zorb � domboldalon 100 métert guruló, átlátszó gömb. Rendelkezésre áll lovaglás, gyerekeknek 100 négyzetméteres játszóház, 40 méter hosszú játszóvár.
A park családoknak családi napokat és programokat, munkahelyi közösségeknek csapatépítő tréningeket, iskolai osztályoknak kirándulási lehetőséget, gyerekeknek nyaranta kalandtábort és lovas tábort kínál.

Orfű - Malommúzeum (Harkány távolság: 26.4 km)

Orfű - Malommúzeum Orfű község a Mecsek hegyhát közepén található, Pécstől északi irányban mintegy 14 kilométerre. A falu legfőbb vonzereje a 60-as, 70-es években megépített mesterséges tó, amely turisztikai jellegű és fürdésre is alkalmas. A parton szabadvízi és kiépített strandok, lovardák és sportpályák, a vízben horgászati, csónakázási, kajakozási és vitorlázási lehetőség várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.
A tó mögött Malommúzeum található, amely az egyetlen olyan patakmalom Magyarországon, ahol egész évben tényleges gabonaőrlés folyik. A malom május elejétől október végéig hétfő kivételével minden nap, szezonon kívül időpont-egyeztetéssel, vezetett túrák keretében látogatható. A múzeum mellett található Kemencés Udvar és Tájház kiemelkedő néprajzi gyűjteménnyel rendelkezik. A Vízfő Forráshoz tanösvény vezet. Orfű a lovassportok központja is, rangos lovasnapokat, díjugrató versenyeket és vadászlovaglásokat rendeznek itt.

Abaligeti Cseppkőbarlang (Harkány távolság: 27.4 km)

Abaligeti Cseppkőbarlang Abaliget kedvelt kiránduló- és üdülőhely. Természetvédelmi területen fekszik Pécstől északnyugatra. A kelták által már lakott területen az Aba nemzetség alapított községet a XI. században, neve innen ered. A település nevezetességei: denevér-múzeum, csónakázó-tó és cseppkőbarlang.
Az Abaligeti Barlang, amely Paplika néven is ismert, a Dunántúl egyetlen látogatható cseppkőbarlangja. Levegője légzőszervi megbetegedések gyógyítására is alkalmas. A feltárt szakaszból mintegy 500 métert járhatnak be a látogatók. Leglátványosabb terme a Nagyterem, amely a patakszinttől jóval feljebb helyezkedik el. A barlangot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága felügyeli. Egész évben látogatható, tavasz közepétől ősz közepéig este 6 óráig, a téli időszakban csak délután 3 óráig.

Paeonia Spa - Sikonda (Harkány távolság: 28.8 km)

Sikonda termálfürdője, a Paeonia Spa alkalikus, lítiumtartalmú hévízzel kínál gyógyulási és felüdülési lehetőséget a Komló melletti településre ellátogató vendégeknek. A fürdő a hét minden napján délelőtt 9 és este fél 8 között tart nyitva, míg péntekenként este fél 10 és hajnali fél 1 között éjszakai fürdőzőket várnak. Egész évben 4 beltéri medence üzemel: masszírozó vízsugarakkal dúsított élménymedence, ülőmedence, gyermekpancsoló, valamint a szauna világban a szaunákhoz, a gőzfürdőhöz, a sókamrához és az aromakabinhoz társuló merülőmedence. Szezonélisan két kültéri medence üzemel: élményfürdő és sportmedence.


Szálloda keresése Harkány városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: